Hogy néz ki a baba ekcéma? Hát így! – Képek

Gyanús pöttyök, foltok jelentek meg a kisbabád bőrén? Száraz, viszket? Nézd meg a baba ekcéma képeket a cikkben, hogy megtudd, ezzel a betegséggel van-e dolgod.

A baba ekcéma kialakulásától a legtöbb friss szülő fél, és nagyítóval lesi a kicsi bőrét minden pelenkázás és fürdetés alkalmával. Ha csak egy pici pirosodás, száradtabb rész megjelenik, megijed. Pedig kevesen tudják, hogyan néz ki a baba ekcéma valójában. Lássuk, milyen is a bőrfelszín, ha ezzel a betegséggel van dolgunk. Az érzékeny olvasóknak előre jelezzük, hogy felkavaró ekcémás bőr képek következnek. Nagy levegő, szemléld meg, aztán gondolj valami szépre! :)

Hogy néz ki a baba ekcéma? Hát így! – Képek

Pánikra ad okot a baba ekcéma felbukkanása?

Az újszülötteken és a néhány hetes, hónapos kisbabákon gyakran jelennek meg pöttyök, apró kiütések. A picik bőre ilyenkor még éretlen, ezért olyan ingerekre is elszíneződéssel reagál, amelyekre a mi felnőtt bőrünk már nem. Pirosodással és foltokkal válaszolnak még a nagy melegre, a bőrüket irritáló anyagokkal teli kozmetikumokra, és előfordul, hogy a fő táplálékukra, az anyatejre is. Megijedés helyett azonban információkra és odafigyelésre, no meg természetes, bőrbarát babakozmetikumokra, bőrbetegség esetén pedig a megfelelő kezelésre van szükség.

Betegség vagy egy természetes folyamat?

A bőrelszíneződések nagy része ártalmatlan, természetes folyamat. Léteznek azonban olyan elváltozások, amelyek betegségre utalnak. Ezek a legritkábbak.

Az intő jelek, gyanúra okot adó tünetek a piros, hámló, száraz bababőr, és a kicsi számára kínzó tünetek, mint amilyen pl. a viszketés. A baba ekcéma leggyakrabban az arcon jelentkezik, de szeret a hajlatokban is (térd, hónalj, nyak, könyök) felbukkanni.

Ha betegséget sejtünk a tünetek hátterében, diagnózisért érdemes a babával orvoshoz fordulni. Az ekcéma nem gyógyítható, de a kellemetlen tünetek jelentősen csökkenthetők, így a baba szenvedését el tudjuk mulasztani. A legtöbb esetben ez az irritációt kiváltó összetevőket tartalmazó kozmetikumok mellőzésével, bababőr-barát kozmetikumokra váltással, és a baba étrendjén való módosítással történik.

A döntést ekcéma képekkel segítjük! Tekintsd meg, milyen külsőleg is látható tünetek esetén forduljatok orvoshoz:

Baba ekcéma képek:

ekcéma képek

                                                     Ekcéma

ekcémás bőr képek

                                           Ekcéma

ekcémás bőr képek

                                           Ekcéma

ekcéma képek

                                           Ekcéma

ekcémás bőr képek

                                           Ekcéma

ekcéma képek

                                           Ekcéma

baba ekcéma

                                           Ekcéma

Ekcéma képek arcon:

ekcéma képek arcon

                                           Ekcéma

ekcéma képek arcon

                                           Ekcéma

Szeretnéd kisbabád bőrét természetes, allergénektől és irritáló anyagoktól mentes kozmetikumokkal óvni? Akkor nézz körül a HerbArting újszülötteknek készült termékei között és rendelj most!

Az oldal tetejére