csecsemő ekcéma

Hogy néz ki a baba ekcéma? Hát így! – Képek

2023. 09. 01. 11:25:25

Gyanús pöttyök, foltok jelentek meg a kisbabád bőrén? Száraz, viszket? Nézd meg a baba ekcéma képeket a cikkben, hogy megtudd, ezzel a betegséggel van-e dolgod.

A baba ekcéma kialakulásától a legtöbb friss szülő fél, és nagyítóval lesi a kicsi bőrét minden pelenkázás és fürdetés alkalmával. Ha csak egy pici pirosodás, száradtabb rész megjelenik, megijed. Pedig kevesen tudják, hogyan néz ki a baba ekcéma valójában. Lássuk, milyen is a bőrfelszín, ha ezzel a betegséggel van dolgunk. Az érzékeny olvasóknak előre jelezzük, hogy felkavaró ekcémás bőr képek következnek. Nagy levegő, szemléld meg, aztán gondolj valami szépre! :)

Hogy néz ki a baba ekcéma? Hát így! – Képek

Téli babaápolás – hogyan védjük a hidegben a babák érzékeny bőrét?

2022. 12. 01. 22:12:21

A még vékony, érzékeny bababőr ápolására mindig oda kell figyelni. Nyáron az erős napsütéstől, télen a csípős hideg hatásaitól fontos megvédenünk. Nem érdemes a hideg miatt lerövidíteni vagy kihagyni a sétákat, hiszen a friss levegőre szüksége van a babának. Érdemes viszont odafigyelni közben a bőre egészségére, a babaápolásra.

Allergiás hajlam öröklődésének jele lehet a csecsemő ekcéma

2021. 06. 16. 10:00:00

A szülők egyik rémálma valósul meg, ha az alig 1-2 hete csecsemő ekcéma jeleit mutatja. Sajnos ez a bőrbetegség igen gyakori az apróságok között. Megfelelő testápolással azonban a tünetek kezelhetőek és kordában tarthatóak.

Így ismerheted fel a legkönnyebben a csecsemő ekcémát!

2021. 04. 14. 12:00:00

A csecsemő ekcéma kérges foltok formájában jelentkezhet a baba bőrén, gyakran már az első hónapokban. Az előfordulása meglehetősen gyakori és kezelhető, sok pindurka pedig idővel ki is növi. Ha nem vagy biztos abban, hogy a baba viszkető és irritált kiütése mögött csecsemő ekcéma áll-e, a gyerekorvos biztosan meg tudja mondani. A könnyebb diagnózishoz pedig mi is hozzájárulunk néhány hasznos tanáccsal.

A csecsemő ekcéma nem ritka, de orvosolható probléma

2021. 02. 09. 10:00:00

A csecsemő ekcéma száraz, kipirosodott, súlyosabb esetben felhólyagosodott bőrrel jár együtt. A gyulladásos folyamat rengeteg kellemetlenséget és fájdalmat generál. Az érintett babák és szüleik éjjelüket-nappalukat feláldozhatják a küzdés oltárán. Ám ebbe az áldatlan helyzetbe beletörődni semmiképpen nem érdemes. Mert létezik természetes és hatékony megoldás.

Az oldal tetejére