Így léphetsz fel hatékonyan a koszmó ellen!

Miért alakulhat ki a csecsemőknél ez a kellemetlen jelenség és valóban segítenek-e a koszmó ellen kifejlesztett készítmények a végleges leküzdésében? Sok szülő teszi fel ezt a kérdést, aki észreveszi, hogy a babája fején és szemöldökén sárgás kis pikkelyek jelennek meg. Ez a faggyúmirigyek túlzott munkájának eredménye és egyes esetekben az egész fejbőrön megfigyelhető, de egy megbízható koszmó ellen készült sampon képes felvenni vele a harcot.

Így léphetsz fel hatékonyan a koszmó ellen!

A koszmó kialakulásának leggyakoribb okai

Nagyon sok háttértényező állhat a megjelenése mögött. A leggyakrabban mégis allergiás reakciók okozzák, de az is sokszor megfigyelhető, hogy az anyuka túl gyakran mossa a baba fejét, szintetikus anyagokból készült sapkákat ad rá, vagy rossz minőségű kozmetikumokkal ápolja a kicsit. Néha ez a pörkösödésre emlékeztető jelenség ok nélkül jön elő. Ennek oka a baba rendkívül finom bőre, valamint a faggyú- és verejtékmirigyek szabályozásának még nem teljesen kialakult folyamatai. Mindegy, mi legyen a kiváltó ok, a koszmó ellen minden esetben az elsődleges megoldás egy bio sampon kell legyen. A bőrgyógyászok arra figyelmeztetnek, hogy semmilyen esetben nem szabad megpróbálni lekaparni vagy kifésülni a fejhez tapadó réteget, mert ez károsíthatja a finom bőrt. 

Manapság nem sok gyártó büszkélkedik hatékony koszmó ellen létrehozott termékekkel. Az ilyen termékek működési elve a pörk lágyítására és eltávolítására irányul. Ezek egyszerűen lemossák a koszmót és leküzdik a megjelenésének okait. Nem szabad a leghatékonyabb koszmó elleni sampontól sem azonnali eredményt várni, mert a réteg eltávolítása nem egyetlen nap alatt megy végbe.

Tartalomhoz tartozó címkék: koszmó ellen koszmó elleni sampon
Az oldal tetejére