Téli babaápolás – hogyan védjük a hidegben a babák érzékeny bőrét?

A még vékony, érzékeny bababőr ápolására mindig oda kell figyelni. Nyáron az erős napsütéstől, télen a csípős hideg hatásaitól fontos megvédenünk. Nem érdemes a hideg miatt lerövidíteni vagy kihagyni a sétákat, hiszen a friss levegőre szüksége van a babának. Érdemes viszont odafigyelni közben a bőre egészségére, a babaápolásra.

Téli babaápolás – hogyan védjük a hidegben a babák érzékeny bőrét?

Miért szárad jobban a bababőr? Babaápolással megelőzhető

Az újszülöttek és kisbabák bőre még kevésbé ellenálló a környezeti hatásokkal szemben. Könnyen szárazzá válik, kipirosodik, begyullad vagy pikkelyesedik. Fontos, hogy elég ideig legyenek a szabadban, de a hideg kinti időjárás, majd utána a meleg, de száraz lakás levegője kiszárítja a bőrüket.

Náluk még nem fejlődött még ki teljesen a bőr első védelmi vonala. Nem csak a bőrük vékonyabb még, mint a nagyobbaké vagy a felnőtteké, hanem a bababőr szarurétege is áteresztőbb, a faggyútermelése alacsony, a védő funkciót ellátó savköpeny és a természetes baktériumflóra pedig még nem alakult ki eléggé.

Ekcéma és bőrpirosodás – így előzhető meg

A megfelelő téli babaápolással megelőzhető az ekcéma kialakulása és a bőr kipirosodása. Az ekcéma gyerekeknél, akár már egészen pici babáknál is egyre gyakrabban felbukkanó bőrbetegség, ezért sosem lehet elég korán kezdeni a megelőzést. Ha viszont már megtörtént a baj, akkor az fájdalommal, viszkető érzéssel jár, és hosszú folyamat a tüneteket enyhíteni.

Milyen babaápolási termékekkel védheted babád bőrét?

A fürdetéshez használj HerbArting fürdetőkrémet, amelyet kimondottan száraz bőrre, ekcéma és atópia ellen fejlesztettem ki. A fürdetés után kend be HerbArting körömvirágos baba testápolóval a kicsi bőrét, amely kimondottan érzékeny bababőrre lett megálmodva. Nem szárít, nem irritál vagy allergizál. Ápolja és védi a kisbabák bőrét.

A baba arckrém és a baba védőkrém séta előtt érdemes felkenni. Az arckrém természetesen az arcra való, a védőkrémet pedig bárhova kenheted a testén, pl. kézre, karra, lábra. Sőt, a család többi tagja is bátran használhatja.

Rendeld meg most egyben, csomagban ezeket a téli babaápoló termékeket! A HerbArting Didergő Termékcsomag mindent tartalmaz, amelyre a téli bőrvédelemnek szüksége van:

- egy 250 ml-es HerbArting körömvirágos babatestápolót, ami mélyen táplál

- egy 30 ml-es HerbArting babaarckrémet, ami megvédi a babád arcát a hidegtől

- egy 30 ml-es HerbArting védőkrémet, amit bárhova kenhetsz az egész családban

Rendeld meg itt: https://herbarting.hu/herbarting-didergo-termekcsomag

Az oldal tetejére