Szőrszálhasogatás nélkül a kutyasamponok előnyeiről

A kutyasamponok többféle megoldást kínálnak a házi kedvenced szőrének ápolására. Egy rövid és egy hosszú szőrű négylábú fürdetése teljesen logikusan eltérő tulajdonságokkal megáldott készítményt igényel. Ekkor pedig, még az extra kitételekről nem is beszéltünk.

Szőrszálhasogatás nélkül a kutyasamponok előnyeiről szakértői cikk HerbArting

A kutyasamponok az egészséges bunda garantálói

Nyilvánvalóan ahhoz, hogy egy kutyus szőre csillogóan ragyogjon, nem elegendő pusztán a szőrápolásról gondoskodni. Mindenek előtt a tartással összefüggő körülmények a felelősek azért, hogy milyen a kis kedvenc fizimiskája. Ha tápanyagokban dús eledelt és megfelelő mennyiségű, minőségű szeretetet kap, akkor borítékolható a szőrszálhasogatás mentes siker. A fürdetés a legtöbb egyednek a legkevésbé sem kívánatos program. Ezzel még azok a fajtatagok is így vannak, akik alapjáraton szeretik a vizet, meg a pancsolást. De azért ugye az önkéntes dagonyázás és a fürdőkádas be(le)vetés között elég nagy a különbség.

Szóval nem egyszerű maga a folyamat, így aztán nagyon nem mindegy, hogy milyen sampon adja meg az alaphangulatot. A természetes összetevőket tartalmazó variációk előnye, hogy szembe kerülve nem csípnek. Ezt a pozitívumot nem lehet elégszer és elégé kihangsúlyozni, hiszen az össze-vissza ficánkoló ebek pilláitól szinte lehetetlen távol tartani a habfoltokat. A vegyszerektől, színezékektől és egyéb irritációt kiváltó anyagoktól mentes készítmények tökéletesen ápolnak, gubancolódásmentes kifésülést és ragyogó szőrzetet biztosítanak.

A kutyasamponok időnként váltogathatóak?

Ha szükségét érzed a variálásnak, akkor igen. De ha egy típus bevált, akkor nem érdemes a cserével élned.

Tartalomhoz tartozó címkék: kutyaápolás kutyasamponok
Az oldal tetejére