Termékek Menü

Téli mancsápolás okosan!

Te is aggódsz, hogy kutyád mancsa a nagy hidegben felrepedezik? A félelem nem alaptalan, de lássuk, mit tudsz tenni ellene!

Te is aggódsz, hogy kutyád mancsa a nagy hidegben felrepedezik? A félelem nem alaptalan, de lássuk, mit tudsz tenni ellene!

Télen is ki a szabadba!

Minden kutyus lételeme a mozgás. Hiába van nagyon hideg kint, biztosítani kell neki, hogy mozoghasson a szabadban. Akár kertben él a kutyád, akár lakásban, és naponta többször leviszed sétálni, mancsai ki vannak téve a téli időjárás viszontagságainak.

A kutyák talpa védtelen

Sok kutyás bele sem gondol, hogy ugyan a kedvencét vastag bunda védi, de a talpán nem nő szőr, így bizony ott ő is fázik. Ezért a téli mínuszokban a kutya mancsai könnyen kiszáradhatnak és felrepedezhetnek. Ez nagyon fájdalmas neki.

De más veszély is leselkedik az amúgy puha tappancsokra: a talppárnák közötti hosszú szőrbe belekapaszkodnak, belefagynak a hócsomók, vagy a kutya bőrét marja a jeges utakra szórt só. És gondolj bele, hogy a sómentes útszóró anyagok ugyan nem marják ki, de apró kis kavicsokból állnak, amik beleragadhatnak a havas mancsokba és könnyen felsérthetik azokat.

Mit tudsz tenni a mancsok védelmében?

  • Ha teheted, a kutyasétáltatások alkalmával kerüld a felsózott utakat!

  • Séta után mindig mosd vagy töröld meg a lábát, hogy a só ne maradjon rajta! Mancsmosó samponnal érdemes megmosni ilyenkor a mancsát, majd áttörölni egy mancstörlő kendővel.

  • Törlés után kend be mancsápoló krémmel a tappancsokat! Ez a krém fokozottan kitett, érzékeny, száraz bőrfelületek védelméről. Gyorsan felszívódik, nem fog csúszkálni tőle a kutyád lába, és nem hagy krémes nyomokat a parkettán, mégis egész napos védelmet nyújt neki.

  • Mindig tartsd ápoltan kutyád mancsán! Az ujjak közötti hosszú szőrt vágd olyan rövidre, hogy ne érjen a földhöz, és tartsd röviden a karmokat is. Ezt a feladatot legjobb szakemberre, egy képzett kutyakozmetikusra bíznod.

Mancsápolás minőségi termékekkel

A kutyád egészsége ugyanolyan fontos, mint bármelyik családtagodé. Ezért érdemes figyelned rá, hogy az ő mancsápolása során is olyan termékeket használj, amik nem tartalmaznak mesterséges alapanyagokat, 100%-ig természetgacses összetevőkből állnak, és nem irritálják a bőrét, nem okoznak allergiát a kutyánál. Kevesen gondolnak rá, pedig ugyanolyan fontos, hogy a mancsvédő krém, amit a kutyusra kensz, a te bőrödet se irritálja!

  • A HerbArting Mancsmosó sampon nem tartalmaz semmilyen szárító hatású szappant, mégis lágyan tisztít, anélkül, hogy irritálná a kutyus vagy a gazdi bőrét. 0% mesterséges alapanyag, 100% természetesség

  • A HerbArting Mancsvédő krém pedig segít megvédeni kutyád tappancsát a téli hidegtől és egyéb ártalmaktól. 0% mesterséges alapanyag, 100% természetesség

Ha mindezt megteszed, felszabadultan szaladgálhattok akár a hóban is! Érezzétek jól magatokat, aggodalmak nélkül!

Ezt olvastad már?

5 tipp a nyári kutyaápoláshoz

Kutya és baba egy családban? - 10 ötlet, hogyan legyenek barátok

Vigyázat! Veszélyes összetevők a kutyasamponokban!