Téli mancsápolás okosan!

Te is aggódsz, hogy a kutyád mancsa a nagy hidegben felrepedezik? A félelmed nem alaptalan. Viszont van megoldás! Lássuk, mit tehetsz ellene!

Téli mancsápolás okosan!

Minden kutya lételeme a mozgás. Hiába van nagyon hideg kint, a szabad levegőt és a mozgásteret napi szinten biztosítanunk kell nekik. Ha viszont naponta többször is levisszük a kutyánkat sétálni, kitesszük őt az időjárás viszontagságainak. Mégis hogyan védhetjük meg szeretett kutyáinkat?

A kutyák talpa védtelen

Sok kutyás bele sem gondol, hogy hiába védi kedvencét vastag bunda, a talpán nem nő szőr, így bizony ez a felület sokkal érzékenyebb és ki van téve a környezeti ártalmaknak. Ezért a téli mínuszokban a kutya mancsai könnyen kiszáradhatnak és felrepedezhetnek. Ez nagyon fájdalmas a kutyáknak.

De más veszélyeknek is ki vannak téve házi kedvenceink:

Mit tudsz tenni a mancsok védelmében?

  • Ha teheted, a kutyasétáltatások alkalmával kerüld a felsózott utakat!
  • Séta után mindig mosd vagy töröld meg a lábát, hogy a só ne maradjon rajta! Használj mancsmosó sampont, majd töröld át a kutya lábát mancstörlő kendővel.
  • Törlés után a tappancsokat kend be mancsápoló krémmel Ez a krém a fokozott veszélynek kitett, érzékeny, száraz bőrfelületek védelmére való. Gyorsan felszívódik, nem fog csúszkálni tőle a kutyád lába, és nem hagy krémes nyomokat a parkettán. A krém ráadásul egész napos védelmet nyújt.
  • Mindig ápold a kutyád mancsát! Az ujjak közötti hosszú szőrt vágd olyan rövidre, hogy ne érjen a földhöz, és tartsd röviden a karmokat is. Ezt a feladatot legjobb szakemberre, képzett kutyakozmetikusra bíznod.

Mancsápolás minőségi termékekkel

A kutyád egészsége ugyanolyan fontos, mint bármelyik családtagodé. Figyelj arra, hogy mancsápoláshoz is olyan termékeket használj, amelyek

  • nem tartalmaznak mesterséges alapanyagokat,
  • 100%-ig természetes összetevőkből állnak, és
  • nem irritálják a bőrét, valamint
  • nem okoznak allergiát.

Kevesen gondolnak rá, pedig ugyanolyan fontos, hogy a mancsvédő krém a te bőrödet se irritálja!

  • HerbArting Mancsmosó sampon éppen ezért nem tartalmaz semmilyen szárító hatású szappant, mégis lágyan tisztít anélkül, hogy irritálná a kutyus vagy a gazdi bőrét. 0% mesterséges alapanyag, 100% természetesség
  • HerbArting Mancsvédő krém pedig segít megvédeni kutyád tappancsát a téli hidegtől és egyéb ártalmaktól. 0% mesterséges alapanyag, 100% természetesség

Ha a fenti javaslatok szerint óvod kutyádat, az év minden napján felszabadultan szaladgálhattok! Érezzétek jól magatokat, aggodalmak nélkül!

Ezt olvastad már?

5 tipp a nyári kutyaápoláshoz

Kutya és baba egy családban? - 10 ötlet, hogyan legyenek barátok

Vigyázat! Veszélyes összetevők a kutyasamponokban!

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk kutyaápolás
Az oldal tetejére