A körömvirág krém évszázados csodaszer

körömvirág krém már dédszüleink idejében is használatos kozmetikum volt. Egykor disznózsír biztosította az alapját, amelyhez a növényt a természetben, saját kezűleg gyűjtötték. Főzéssel, forrázással, keveréssel és pihentetéssel készült végül el a testápoló, amit egyébként rengeteg mindenre alkalmaztak. Fájós ízületekre, kiszáradt bőrre, gyulladt külső sérülések kezelésére. Napjainkban ugyan az előállítási technológia sokat változott és finomodott, de a lényeg, a növény garantálta értékek változatlanok.

A körömvirág krém évszázados csodaszer

A körömvirág krém jó választás babáknak?

Abszolút! Sőt, valójában a család apraja-nagyja élvezheti a benne megtestesülő előnyöket. Melyek is ezek? A sebgyógyító hatása talán az egyik legfontosabb tulajdonsága. Legalábbis régen főleg ezért tartottak belőle mindig kézközelben. Mivel antiszeptikus és gyulladáscsökkentő, ezért tisztítja a fertőződött területeket, és támogatja a gyógyulás folyamatát. Égésekre, kisebb-nagyobb sérülésekre is kitűnően alkalmazható, mivel az értékes komponenseinek hála felgyorsítja a regenerációt, miközben eredményesen hámosít. Utóbbi jellemzőjét a szoptatós kismamák is kiélvezhetik, elősegítve a mellbimbóik rehabilitációját.

A kutatók bebizonyították, hogy a körömvirág belsőleg is alkalmazható, ilyen formán az immunrendszer erősítésében játszik főszerepet, illetve gyulladásmérséklő hatása sem seperhető a szőnyeg alá. Igazán sokoldalú növény, amely könnyen megterem a kertben, mondhatni igénytelen a szó nem pejoratív értelmében, mégis rengeteg kamatoztatható pozitívummal büszkélkedik. Nem véletlenül tartották úgy az őseink, hogy az egyszerű egyben nagyszerű. A körömvirág krém mai testében természetes komponensekből készül, mindenféle mesterséges, szintetikus anyag hozzáadása nélkül. Ezért aztán a kisbabáknak pont ugyanannyira tökéletes választás, mint az idősebbeknek.

A körömvirág krém kiadós?

Mivel a textúrában jelentős mennyiségű növény található, ezért igen. Nem kell belőle sok, ugyanakkor napjában többször is nyugodtan bevethető. Ez főleg akkor hangsúlyos előny, amikor akut probléma (például seb, csípés, égés) orvoslása az elérendő cél.

Tartalomhoz tartozó címkék: kenőcs körömvirág krém
Az oldal tetejére