Milyen a megbízható újszülött fürdető?

A tökéletes újszülött fürdető nem a levegőben szálló illatfelhőjéről, a vad habzásáról és a színes buborékjairól híres. Ezek a jellemvonások ugyanis a legtöbbször a kemikáliákkal dúsított termékek sajátjai. Márpedig a minőség és egyúttal a megbízhatóság ott kezdődik, ahol mesterséges anyagoknak helyük nincsen. Ez az a mérce, ami mindenkor tiszta képet adhat egy adott kozmetikumról.

Milyen a megbízható újszülött fürdető?

Az újszülött fürdető nem csíp és nem harap

A fürdetés a napi program szent és sérthetetlen része. A családi menetrend egyik kihagyhatatlan pontja. Olyan stabil és fix esemény, amihez a baba is hamar hozzászokik. Az, hogy eleinte mekkora fejfájást okoz a kivitelezése, sok mindentől függ. Egyrészt eleve babafüggőek a reakciók. Van, aki nekifutásból imádja a pancsolást, más meg nehezen éli meg a környezetváltozást, ami meg még ráadásul vízzel, tehát textúrabeli átalakulással is jár. Másrészt a csecsemő mérete is számít, minél kisebb, eleinte annál komplikáltabb a fürdetés, főleg a szülői félelmek felbukkanása miatt. Harmadrészt pedig nem mindegy, hogy hányadik gyerkőcről van szó, mert legelőször teljesen természetes, hogy viszonylag sok a bizonytalanság, aggodalom. Ezek a későbbiekben szinte kivétel nélkül elpárolognak.

Visszatérve a kiindulási témához, lényeges, hogy milyen komponensekkel büszkélkedő kozmetikum biztosítja a fürdetéshez a kényeztető, tápláló, tisztító alapot. Újszülött korban a bőr fokozott védelme kulcsfontosságú, mert a kisbabák eleve extra szenzitív bőrrel látják meg a napvilágot. Tehát a mesterséges, szintetikus, káros anyagok szóba sem jöhetnek. Rajtuk kívül azonban az illatanyagok kerülése is kifizetődő taktika. Mert bár az illóolajok természetes megoldásként szolgálnak, ám a bőr érzékenysége nem egyszer az aromákat sem tolerálja. Felesleges megkockáztatni az irritációk felbukkanását. Az újszülött fürdető nem csípi a kicsik szemét, így az érthető hisztizés és a tiltakozás egy az egyben kikerülhető.

Az újszülött fürdető elsősorban táplál?

Igen. A kicsi babák ritkán koszosodnak meg az ágyikóban fekvéstől, pláne napi több tisztázás mellett. Ezért a mindenkori ápolás az elérendő cél.

Tartalomhoz tartozó címkék: fürdetőkrém újszülött fürdető
Az oldal tetejére