Illatos bababőr – de milyen áron?

Illatos bababőr, de milyen áron szakértői cikk HerbArting

A bababőr illatánál nincs jobb a világon! Ne nyomd el illatanyagokat tartalmazó kozmetikumokkal, mert még árthatsz is velük! Olvasd el cikkünket!

Illatos bababőr – de milyen áron?

Ki ne szeretné a finom, puha, illatos bababőrt? Sokan azt gondolják, hogy ezt az illatosított babakozmetikumok okozzák, ez azonban nem igaz. Minden kisbabának egyedi illata van, amelyet a bőre bocsát ki, és a szüleire úgy hat, mint a drog. Tehát nem, nem bolondultál meg, ha imádod őt szagolgatni. Ne nyomd hát el ezt a természetes illatot mesterséges anyagokkal, mert azokkal még ártasz is neki.

Tudtad, hogy a babakozmetikumok nagy része olyan illatanyagokat tartalmaz, amelyek árthatnak a baba egészségének? Nem árt óvatosnak lenned. Tudom, olyan csodásnak tűnnek az illóolajok és parfümök! És azt is tudom, hogy nehéz nekik ellenállni, de sajnos veszélyesek lehetnek. Mondom is, miért.

Veszélyes alkotóelemek és illatanyagok

Az illatanyagok gyakori allergének függetlenül attól, hogy mesterséges vagy természetes alapanyagból készültek-e. Bőrirritáló hatásúak, allergiát, bőrgyulladást okozhatnak még egy felnőtt bőrén is. A kisbabáknál ez különösen kényes terület, ezért mindenképpen érdemes gondosan megválasztani azokat a kozmetikumokat, amelyekkel ápolni szeretnénk a bőrüket.

Az ekcémás vagy érzékeny bőrű babáknál különösen fontos, hogy minden kockázatot kizárjunk!

A kozmetikumokban található parfümök és illatkeverékek pontos alkotóelemeiről nincs tudomásunk. Az összetevők titkosak, de sok közülük ftaláttartalmú, ami súlyos károsodást okozhat.

A ftalátok az illatos bababőrön

„Egyes ftalátok a hormonrendszerbe avatkozva korai pubertást okoznak. (…) A ftalátok át tudnak jutni a placentán, és a gyermeket már az anyaméhben is károsítják.” – írja a Wikipedia (https://hu.wikipedia.org/wiki/Ftal%C3%A1tok). Tegyük a szívünkre a kezünket! A világ legfinomabb illata a kisbabáé, nem igaz? Miért akarjuk őt „továbbillatosítani”?

Az illóolajok hatása a bababőrre

Az illóolajok természetesek vagy szintetikusak lehetnek, de semmiképpen sem a babáknak valók. 4 (egyes vélemények szerint 6) éves korig egyáltalán nem ajánlott ilyeneket használni sem párologtatva, sem bőrre kenve.

A bőrirritáló hatásuk közismert, de emellett beleszólhatnak a szervezet egészséges működésébe is. Az illóolajok többek között

  • légzésbénulást,
  • asztmát,
  • epilepsziás rohamot,
  • idegrendszeri károsodást okozhatnak.

És ez csak néhány betegség azok közül, amelyeket az illóolajok a gyerekek szervezetében kiválthatnak.

Ha érzékeny bőrű kisbabád van, az ő érdekében jó pár évig felejtsd el az illóolajokat!

Mire figyelmeztetnek a kutatók?

Tudományos kutatások igazolják, hogy minden, amit a bőrre rákenünk, perceken belül felszívódik, és felnőttek esetén – bekerülve a véráramba – 5 percen belül bárhová eljut a szervezetünkbe. A kisbabák, csecsemők bőre azonban sokkal vékonyabb, mint a miénk! Áteresztő-képessége is nagyobb, sérülékenyebb, így még nagyobb veszélynek van kitéve a káros vegyi anyagokkal való találkozáskor.

Óvd hát gyermeked bőrét, válassz irritációt okozó és allergén anyagoktól mentes, 100%-ban természetes alapanyagú kozmetikumokat!

A HerbArting valamennyi babakozmetikuma illat- és allergénmentes

Mivel én magam is édesanya vagyok, termékeimet a legnagyobb gondossággal készítem. Éppen olyan odafigyeléssel, mintha az én kislányomra kenném, aki egyébként szintén használja a HerbArting termékeit (https://www.herbarting.hu/).

Különösen ügyelek rá, hogy a babakozmetikumaim (https://www.herbarting.hu/ujszulotteknek) semmilyen illatanyagot és allergént ne tartalmazzanak, ezért az átlagos és az érzékeny bőrű babáknak sem ártanak. Ráadásul a HerbArting termékekkel meg is előzhetjük a bőr irritációját és a bőrbetegségek kialakulását.

Nézd meg a termékkínálatot, és rendelj bátran!

Ezt olvastad már?

Segítség, ekcémás a baba!

3 veszélyes anyag a babafürdetőkben

Gyógyszertári fürdető: Tudod mi van benne?

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Az oldal tetejére