Így ismerheted fel a legkönnyebben a csecsemő ekcémát!

A csecsemő ekcéma kérges foltok formájában jelentkezhet a baba bőrén, gyakran már az első hónapokban. Az előfordulása meglehetősen gyakori és kezelhető, sok pindurka pedig idővel ki is növi. Ha nem vagy biztos abban, hogy a baba viszkető és irritált kiütése mögött csecsemő ekcéma áll-e, a gyerekorvos biztosan meg tudja mondani. A könnyebb diagnózishoz pedig mi is hozzájárulunk néhány hasznos tanáccsal.

Így ismerheted fel a legkönnyebben a csecsemő ekcémát szakértői cikk HerbArting

Hogyan néz ki?

A csecsemő ekcéma nem minden babánál egyforma. A világos bőrűeknél általában vörös bőrfoltokként jelenik meg, míg a sötétebb bőrűeknél a kiütés lilás, barnás vagy szürkés színű lehet. Ezek a foltok szinte mindig szárazak, viszketőek és érdesek, a test szinte bármelyik részén megjelenhetnek. A leggyakrabban azonban mégis az arcot, valamint a karokat és a lábakat érintik. Könnyű összekeverni a csecsemő ekcémát (más néven atópiás dermatitiszt) a koszmóval. Van azonban néhány fő különbség. A koszmó sokkal kevésbé viszket és irritál. 8 hónapos korig általában letisztul és leginkább a fejbőrön, az orr oldalán, a szemhéjon és a szemöldökön, valamint a fül mögött jelentkezik.

Elmúlik-e magától a csecsemő ekcéma?

A válasz, hogy nagyon gyakran igen. A legtöbb gyermek még az iskolakezdés előtt kinövi. Nem túlzottan jellemző, de néhány gyereknek felnőttkorában is lesz ekcémája. Lehet, hogy sok idő, néha évek is eltelnek tünetek nélkül, de még mindig hajlamosak a száraz bőrre. Hogy megakadályozd a csecsemő ekcéma későbbi kialakulását, használd a HertArting hidratáló és illatanyagmentes készítményeit, amelyek elősegítik a baba bőr természetes nedvességének megőrzését!

Tartalomhoz tartozó címkék: baba ekcéma csecsemő ekcéma
Az oldal tetejére