Hulladékcsökkentés a fürdőszobában

Hogyan csökkentsd a hulladékot az otthonodban? Hogyan érd el te is a hulladékcsökkentést a fürdőszobában? Olvass tovább a HerbArting ötleteiért!

Hulladékcsökkentés a fürdőszobában szakértői cikk HerbArting

Hulladékcsökkentés a fürdőszobában

Menj be a fürdőszobátokba és nézz körül! Mit találsz?

 • Tusfürdős flakonokat?
 • Habfürdős flakonokat?
 • A samponod miben van?
 • Folyékony szappant használsz?
 • Miben tartod a piperéidet?
 • WC-papírt használtok?
 • A baba eldobható pelust hord?
 • Vegyi mosószerrel tisztítod a ruháitokat?
 • Milyen szemetes van a fürdőben, illetve a WC-ben?

Jó sok kérdés ez így egyszerre, igaz? Ha mind megválaszoltad, és a legtöbb válaszod „igen” és „műanyag” volt, akkor ideje lépned. De ne ijedj meg! Nem kell azonnal mindent kidobnod, és nem kell azonnal mindent meg is változtatnod!

Jól tudom, hogy ez nem mehet egyszerre, és azzal is tisztában vagyok, hogy nem kell bedőlni minden extra zöld hiedelemnek. Azt viszont nagyon fontosnak tartom, hogy törekedjünk a környezetkímélő életmódra. Mondom is, hogyan.

Induljunk ki a fenti kérdésekből, és nézzük meg, mi az, amin azonnal és könnyen változtathatunk.

 1. A legcélszerűbb és legegyszerűbb lecserélni a tisztálkodási szereket, és azokat mentes termékekre átváltani. Ez azért is fontos, mert a legtöbb gyári termék ártalmas az egészségre (https://www.herbarting.hu/szakertoi-cikkek/vigyazz-apara-naturkozmetikumokkal), nem beszélve azokról a flakonokról, amelyekben árulják őket. A nem lebomló műanyaggal nagyon sokat ártunk a természetnek, éppen ezért a HerbArting termékek flakonjait és tégelyeit mi mindig újrahasznosítjuk. Erről itt olvashatsz (https://www.herbarting.hu/herbarting-a-kornyezetert) bővebben. Azt most külön már nem is emelném ki, hogy minden HerbArting termék 100 %-ig természetes alapanyagokból készül, hiszen ez nekünk kézenfekvő. Gondolom, ma már te is tudod.
 2. Arctisztításhoz válaszd a HerbArting mosható arctisztító korongjait. Nem is gondolnád, hogy önmagában a napi arctisztítási rutinoddal mennyi szemetet termelhetsz. A mosható arctisztító koronggal viszont véded a környezetedet, hiszen többször is újrahasználhatod. Nem beszélve arról, hogy a korongot a Symbyo készíti szabászati megmaradt anyagokból, tehát már a gyártása is környezetbarát.

 1. Hasznosítsd te is újra, hogy ne kerüljenek a szemétbe! Ha mi a HerbArtingnál nagy mennyiségben meg tudjuk valósítani az újrahasznosítást a fenti módon, akkor neked is könnyen fog menni.

A nagyobb flakonokból készíthetsz többek között

A kisebbeket felhasználhatod

 • dekorációnak,
 • mütyürtartónak,
 • gépkapocsrendezőnek vagy más rendszerezőnek (pl. varráshoz).

Ha semmi mást nem teszel, csak ezt a két lépést megvalósítod, máris rengeteget tettél a hulladékcsökkentés érdekében és a környezeted védelméért.

Ha pedig minden másban is változtatni szeretnél, azt javaslom, haladj lépésről lépésre. A fokozatossággal eléred, hogy a családod minden tagjának legyen ideje átállni hulladékcsökkentő „üzemmódra”. Jöhet például a műanyagkuka lecserélése nádra vagy fémre, esetleg megismerkedhetsz a mosódió (https://hu.wikipedia.org/wiki/Mos%C3%B3di%C3%B3fa#Haszn%C3%A1lata) használatával is. Mit gondolsz?

Ezt olvastad már?

Gyógyszertári fürdető - Tudod mi van benne?

Erre ügyelj, ha babakozmetikumot vásárolsz!

Babafürdetési kisokos - 8+1 tipp a baba fürdetéséhez

Tartalomhoz tartozó címkék: blog cikk
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére