Genetika áll-e a baba ekcéma hátterében?

Amikor az a száraz, viszkető és vörös folt először jelent meg a kicsid bőrén, valószínűleg azonnal kutatni kezdtél és rákerestél a Google-ben a baba ekcéma képekre. De tudtad-e vajon, hogy a baba ekcéma egyáltalán nem úgy néz ki, mint a felnőttek esetében? Míg a felnőttek a foltokat leginkább a kezükön, a lábukon vagy a törzsükön észlelik, a csecsemőknek elsősorban az arcán jelennek meg a kiütések.

Genetika áll-e a baba ekcéma hátterében szakértői cikk HerbArting

A csöppségek első életévének második felében a baba ekcéma kialakulása a térdén és a könyökön is megfigyelhető. Mivel a kicsik elég sokat másznak a kezükön és a térdükön, érdemes jobban odafigyelned az esetleges ekcéma foltok tisztára tartására, mert elég könnyen elfertőződhetnek.

A megfelelő készítmények segítenek a gyógyulásban

A baba ekcéma megelőzésének első lépése, hogy felismerd mi okozza. Az egyik legfontosabb tényező ebben a gyermek egészségi állapota és elsősorban a génjei. Ha a csecsemő egyik közeli rokonánál diagnosztizálták ezt a betegséget, akkor nagyobb a kockázata annak, hogy a babánál is kialakulhat. Az egyedi genetikai jellemzők mellett, a környezeti tényezők is befolyásolják a jövőben megjelenő foltokat. A leggyakoribb kiváltó ok a száraz bőr, aminek a megjelenése télen gyakoribb. A picid bőrének hidratáltsága érdekében naponta masszírozd át a testét sheavajat vagy mandulaolajat tartalmazó kozmetikumokkal! Ehhez válassz olyan biztonságos és természetes összetevőket felhasználó baba kozmetikum márkákat, mint a HerbArting is, aki elkötelezett az egészséges csecsemő bőr mellett.

Tartalomhoz tartozó címkék: baba ekcéma baba ekcéma krém
Az oldal tetejére