Baba ekcémára krém: mire figyeljünk a választásnál?

A baba ekcémára krém és megfelelő fürdető egyaránt fontos. Ezek ugyanis azok a készítmények, melyek folyamatosan kapcsolatban vannak a kicsi bőrével. A bababőr különösen érzékeny, ezért annak ápolására fokozott figyelmet érdemes fordítani. Hasonlóképpen a felnőttekhez, a kicsiknél is megjelenhet az ekcéma- gyakran éppen a nem megfelelően megválasztott fürdetők és krémek miatt.

Baba ekcémára krém - mire figyeljünk a választásnál szakértői cikk HerbArting

Nem véletlen, hogy a természetes összetevők egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot. Az illatanyagokat tartalmazó termékek ugyan úgy tűnhetnek, hogy minőségről tanúskodnak, de tényleges hatóanyagokkal mégsem rendelkeznek. Sőt! Az SLS-tartalmú készítmények kifejezetten kerülendőek a babaápolásban.

Természetes bőrápolás babáknak

Az eleinte viszketéssel, kipirosodással jelentkező ekcéma akár hámló hólyagokig is elfajulhatnak. A baba ekcémára krém választásakor célszerű az olyan természetes hatóanyagokat előnyben részesíteni, mint például a körömvirág, a sheavaj, a ligetszépeolaj és a kókuszolaj. Az irritáló összetevőket tartalmazó fürdetők és krémek mindenképpen kerülendőek, de az is figyelmet érdemel, hogy mit fogyaszt a kicsi. A tapasztalatok szerint a tej, a tojás és a glutén is ekcémás panaszokat okozhatnak, így megéri kísérletezni azzal, hogy javul-e az állapot, ha ezeket az összetevőket elhagyjuk az étrendből. A baba ekcémára krém, fürdető, popsikrém egyaránt elérhető olyan hatóanyagokkal, amelyek a természet erejét kihasználva gondoskodnak a hidratálásról, tisztításról. A bőrön megjelenő problémák sokat elárulnak arról, mennyire működik egészségesen a belső, és a megfelelő készítményeket használjuk-e a mindennapokban.

Tartalomhoz tartozó címkék: baba ekcéma krém baba ekcémára krém
Az oldal tetejére