Baba ekcéma: hidratálj természetesen!

A baba ekcéma gyakoribb, mint gondolnád. A háttérben sokszor a nem megfelelő készítmények használata áll, ezért fontos alaposan átgondolnod, hogy milyen összetevőket tartalmazzon a babaápoláshoz használt termékek.

Baba ekcéma: hidratálj természetesen szakértői cikk HerbArting

Baba ekcéma: bőrpirosodástól a sebekig

Az ekcéma nem csak a felnőtteket érintheti, hanem bizony már a babáknál is megjelenhet. A baba ekcéma legenyhébb formája az apró bőrpirosodás, ez később viszketéssel, piros, hámló foltokkal is társulhat. A hólyagok és a sebesedés időszakát végképp nem kellene megvárni, ezért már az enyhe bőrszárazság esetében érdemes elgondolkodni azon, mi lehet a bűnös. A babák bőre alapvetően érzékeny, ezért különösen fontos, hogy ne kenjünk rá savas, lúgos készítményeket, és kerüljük az olyan összetevőket, mint például az SLS, vagy a különféle illatanyagok. Ez utóbbiakra végképp semmi szükség a babaápolásban. Helyezd fókuszba a hidratálást és a természetességet.

Ételek a háttérben?

A baba ekcéma akár az étkezési szokásokkal is összefüggésbe hozható. A tejtermékek, a tojás és a glutén elhagyása akár segítséget is jelenthet, de mit sem ér az efféle odafigyelés, ha közben nem válogatod meg alaposan a baba bőrére használt készítményeket. E-vitamin, kókuszolaj, panthenol- csak néhány olyan összetevő, melyek gondoskodnak az optimális hidratálásról. A baba ekcéma okainak felismerése legalább olyan fontos, mint az, hogy milyen készítmények kapnak helyet a fürdőszobában, és érintkeznek nap mint nap a kicsi bőrével. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a háziállatok szőre is állhat az ekcémás tünetek hátterében. 

Tartalomhoz tartozó címkék: baba ekcéma baba ekcéma krém
Az oldal tetejére