Az ekcéma babáknál a természet erejével megfékezhető

Az ekcéma babáknál egyáltalán nem ritka jelenség. A legtöbb család valamilyen módon találkozik a problémával. A szerencsésebbek csak enyhe tüneteket: bőrszárazságot, viszketést tapasztalhatnak. Míg súlyosabb esetben a kiütések és az erőteljes fájdalmak nehezíthetik meg az éjjeleket, nappalokat.

AZ ekcéma babáknál a természet erejével megfékezhető szakértői cikk HerbArting

Olyan sorsközösség ez, amit a karikás szemű, kialvatlan édesanyák túlságosan jól ismernek, és amitől babák ezrei sírnak fel kétségbeesve. A természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumok alkalmazásával azonban újra visszatérhetnek a végigaludt éjszakák, és felszáradhatnak a könnyek.

Az ekcéma babáknál gyógyítható?

Nem. Legalábbis az orvostudomány aktuális álláspontja erről számol be. Az immunrendszer külső védelmi vonala a bőr. A baktériumok, vírusok és egyéb betolakodók elvileg ezen a szinten fennakadnak és nem tudnak beljebb lopakodni. Ám, ha az immunrendszer meggyengül, akkor ezzel együtt a bőr ellenállósága is jelentősen csökken. Ezután a kártékony betörők gyulladásos reakciókat generálhatnak. Gyakorlatilag ez az ekcéma, aminek különböző fokozatai ismertek. 

Ha az ekcéma babáknál nem ad jelt magáról, akkor sikerülhet teljesen elkerülni a felbukkanását?

Sokszor és sokat emlegetett kérdés ez a szülők körében. Viszont erre egyértelműen megnyugtató feleletet elhamarkodott lenne adni. Hiszen az immunitással kapcsolatos változások gyorsan és váratlanul következnek be. Tehát még akkor is érdemes a góc megjelenésével számolni, ha erre egyetlen tünet sem utal. Azaz a legjobb az első pillanattól kezdve kímélő, 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó bőrápolási termékeket használni.

Tartalomhoz tartozó címkék: baba ekcéma ekcéma babáknál
Az oldal tetejére