Az ekcéma baba bőrön is jelentkezhet

Miről ismerhető fel az ekcéma babák esetében?

Érdemes résen lenni a diagnosztizálásnál, mert az egyes bőrbetegségek összekeverhetőek egymással. Az ekcéma vagy atópia tulajdonképpen bőrgyulladás. Eleinte apró piros kiütések tűnnek fel a bőrön, amik viszketni kezdenek. Beindul az irritáltság folyamata. De akár lavinának is nevezhetnénk, mert ha nincsen időben kezelve, akkor a mind súlyosabbá váló, egyre több fájdalmat okozó következmények magukkal sodorhatják a baba és ezáltal az egész család jókedvét, egészségét.

Az ekcéma baba bőrön is jelentkezhet szakértői cikk HerbArting

Milyen összetevők tekinthetőek ekcéma esetén tiltólistásoknak?

A mesterséges, szintetikus anyagok kivétel nélkül károsak. A színezékek, a tartósítószerek, sőt, az illatanyagok is irritációkhoz vezethetnek, és ez nemcsak ekcémánál igaz. A babák bőre alapjáraton is szenzitív. A kérdés már csak az, hogy mennyire iktathatóak ki ezek a látszólag nélkülözhetetlen adalékok? A megnyugtató válaszunk, hogy teljes egészében. A természet minden hozzávalót, ha nem is tálcán, de a lágy ölén ringatva kínál. A vegán, tehát semmilyen állati eredetű anyagot nem tartalmazó bőrápolók nemcsak baba- és mama-, hanem környezetbarát variációk is egyben.

Az ekcéma babák esetében kikerülhetetlen?

A legtöbb esetben igen. De ez nem azt jelenti, hogy akkor nincs mit tenni. Sőt, a megfelelő, minőségi termék kiválasztásával, ami minden tekintetben bőrbarát, határozottan sokat tehetsz azért, hogy a babád újra felszabadultan nevessen, vagy édesdeden szundikáljon a világot megváltó álmait kergetve.

Tartalomhoz tartozó címkék: baba ekcéma ekcéma baba
Az oldal tetejére