Atópia vagy ekcéma?

​Száraz a baba bőre? Kiütések, hólyagocskák is vannak rajta? Lehet, hogy csecsemőkori atópiával van dolgunk. Cikkünkből megtudhatod, mit tehetsz ellene.

Atópia vagy ekcéma szakértői cikk HerbArting

Mit tegyünk, ha száraz a baba bőre?

Sajnos elég gyakori, hogy a párhetes csecsemőn vörös foltok, kiütések jelennek meg, a baba bőre pedig szárazzá válik. Természetes, hogy ilyenkor minden szülő aggódni kezd. Nem tudjuk, rosszul csinálunk-e valamit, esetleg örökölt allergia jön-e így ki a babán. Azt sem tudjuk, hogy van-e megoldás, enyhíthetők-e a tünetek, és hogy hamarosan kinövi-e a gyermek?

Csecsemőkori atópia lenne?

Ha pirosodást, hólyagokat veszel észre a baba bőrén, amely nedvedzik, vagy épp ellenkezőleg, száraz és hámlásnak indult, nagyon valószínű, hogy ekcéma vagy atópia (https://hu.wikipedia.org/wiki/At%C3%B3pi%C3%A1s_dermatitis) áll a háttérben. Az ekcéma a leggyakoribb csecsemőkori bőrbetegség, amely gyulladással, viszketéssel jár. Mivel a baba nem tud sem vakarózni, sem elmondani, hogy mi a gondja, sokat sír, nyűgös, a teste pedig – különösen a hajlatai – tele van

  • hólyagocskákkal,
  • kiütésekkel, vagy éppen
  • száraz, hámló felületekkel.

Atópia vagy ekcéma? Mi a különbség?

Az ekcéma egy bőrfelszíni gyulladás, amely a fentieknek megfelelően pirosodással, hólyagokkal, nedvedzéssel és hámlással jár. Nagyon viszket, és igen kellemetlen a babának.

A csecsemőkori atópia az ekcéma olyan típusa, amelyet nem a környezeti hatások váltanak ki, hanem veleszületett, genetikai alapú betegség. Az ápoltsághoz tehát semmi köze, a genetikához azonban annál inkább. Ha a családban van ekcémás, vagy egyéb allergiás beteg, a baba atópia formájában könnyen örökölheti azt.

Szerencsére ezt a bőrbetegséget a gyerekek nagy része kinövi, azaz felnőttkorra a többségnél már nyoma sem lesz nyoma az ekcémának vagy az atópiának. Ha tehát a babád bőre száraz, minden esélyetek megvan, hogy rendbe jön. De muszáj azt is tudnunk, hogy a gyermekkori ekcéma más allergiák előszobája lehet. Ezért nagyon fontos, hogy nem elég a tüneteket enyhítenünk, figyelnünk kell arra is, hogy tartósan minimálisra csökkentsük a bőrirritáló környezeti hatásokat.

Az ekcémát, és azon belül a csecsemőkori atópiát sajnos nem lehet gyógyítani, a tüneteket viszont odafigyeléssel minimálisra csökkenthetjük.

  1. Mindig az időjárásnak megfelelően öltöztessük fel a babát!
  2. Használjunk megfelelő, tiszta, azaz tartósítószerektől mentes kozmetikumokat, bababarát bőrápolókat!
  3. Figyeljünk arra is, hogy adalékoktól és szintén tartósítószerektől mentes ételt fogyasszon a gyermekünk.  

Az ekcémás, atópiás gyermekek bőre fokozottan érzékeny, és számos környezeti allergénre bőrirritációval, pirosodással és viszketéssel reagál. Sok külső és belső tényező is befolyásolja, hogy mennyire durvulnak el a mindennapi tünetek. Az egyik legfontosabb tünetcsökkentő hatása a gondosan megválasztott kozmetikumoknak van. A HerbArting (Link: https://www.herbarting.hu/vevoi-velemenyek) kifejlesztett három, az ekcémás, atópiás babák és gyermekek bőrének is megfelelő natúr kozmetikumot.

 

Használj HerbArting kozmetikumokat a tünetek enyhítésére!

A HerbArting babakozmetikumok kitűnő alternatívái a gyógyszertári termékeknek.

  • A fürdetőkrém kimondottan atópiás, ekcémás, száraz bőrre ajánlott. Úgy tisztítja a bőrt, hogy nem tartalmaz irritációt okozó alapanyagokat!
  • A körömvirágos testápoló, amely gyógynövényekből és sheavajból készült, szintén mentes minden illóolajtól vagy más irritáló összetevőtől. Nyugodtan használhatjátok újszülött kortól kezdve.
  • A védőkrém gyulladáscsökkentő és bőrápoló hatása a sheavajnak köszönhető, a bőr regenerálódását pedig az öt hétig érlelt körömvirágolaj biztosítja.

Minden HerbArting kozmetikum 100%-ban természetes összetevőkből készül. Nézz körül a webshopunkban. Ha pedig bármilyen kérdésed lenne, írj nyugodtan (Link: https://www.herbarting.hu/index.php?route=information/contact). Igyekszünk segíteni.

--------------------------------------------

Ezt olvastad már?

Pöttyök, foltok, kiütések a baba bőrén? Don’t panic!

Segítség, ekcémás a baba!

4 veszélyes összetevő a babaápolási termékekben

Tartalomhoz tartozó címkék: baba ekcéma blog cikk
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére