Arckrém vagy szérum? Melyik a jobb?

Arckrém vagy szérum? Melyik a jobb? szakértői cikk HerbArting

A szérum vagy az arckrém jobb az arcápoláshoz? Milyen gyakran használjuk? Hogyan illesszük be a napi rutinba. A kérdéseidre itt találod a választ.

Arckrém vagy szérum? Melyik a jobb?

A szérum kifejezés valami titokzatos, varázslatos, megkockáztatom, boszorkányos jelentéssel bír, pedig a 21. század újrafelfedezett kozmetikai termékéről van szó. Ebből kiindulva pedig nincs szó semmilyen hókusz-pókuszról, hanem „egyszerű” tudományról. De vajon miért ilyen népszerű napjainkban a szérum, és miért állítjuk mi is a HerbArtingnál, hogy ha teheted, arckrém helyett inkább szérumot használj?

Mi az a szérum?

A szérum szót alapvetően az orvostudományból ismerjük, hiszen a szérum egy olyan oltóanyag vagy vérsavó (https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9rsz%C3%A9rum), amely a kórokozókkal szembeni ellenállásunkat fokozza. A kozmetikumok világában is hasonló folyamatról van szó. A szérum tulajdonképpen egy olyan kozmetikai termék, amelyben a hatóanyagok koncentráltan vannak jelen, így sokkal jobban kifejthetik a hatásukat, mint a sima krémek.

Gondold csak el! Olyan ez, mint valaminek a sűrített, minden feleslegtől mentes kivonata. Az arcápoló, regeneráló szérum szinte csak és kizárólag azokat a fontos természetes anyagokat tartalmazza, amelyekre szüksége van az arcbőrödnek az egészséges kinézethez, ragyogáshoz, vagy akár a sejtmegújuláshoz is.

Így már könnyen belátható, miért készít a HerbArting is regeneráló és vitalizáló szérumot arcbőrre és szemkörnyékápoló szérumot a ráncok ellen. A koncentrált tartalomnak köszönhetően tehát a szérum sokkal hatékonyabban fejti ki hatását egy-egy területen, mint az összetett, általános krémek. De van más jó tulajdonsága is.

Miben más még az arcápoló szérum, mint az arckrémek?

 A fentieken túlmenően a szérum

  • nem tartalmaz hagyományosan zsíros összetevőket, ezért
  • villámgyorsan beszívódik a bőrbe és
  • a bőr alatt mélyen hidratál;
  • a benne található hialuronsav megköti a vízmolekulákat,
  • a HerbArtingnál pedig minden szérumhoz karbamidot is adunk, hogy a bőröd rugalmas legyen.

Hogyan kell használni a szérumot? 

Szerencsére a használatában sincs semmi ördöngösség. Az alapszabály az, hogy a kevesebb több, azaz a szérumot elég vékony rétegben felkenni és bemasszírozni az arcbőrbe. A jó szérumnak ennyi bőven elegendő ahhoz, hogy tökéletesen ki tudja fejteni a hatását.

Ha viszont a problémád összetett, a szérum használatát érdemes egyéb kozmetikumokkal kombinálnod és beillesztened a napi rutinodba. A HerbArting regeneráló arcápoló csomagját például úgy állítottuk össze, hogy percek alatt végezhess az arcápolással, mégis biztos lehess abban, hogy tökéletes „munkát végeztél”.   A csomagban ezért találsz 

  • micellás vizet,
  • mandulás arclemosót,
  • regeneráló krémpakolást,
  • regeneráló szérumot és még
  • ajándék mosható arctisztító párnát is.

HerbArting regeneráló arcápoló csomag

Mikor használjuk a szérumot?

 Ez talán az egyik legfontosabb kérdés. A szérum ugyanis – koncentrált hatóanyagának köszönhetően – jobban kifejti a hatását, mint az arckrémek, éppen ezért nem muszáj minden nap használnod. Persze ha komolyabb vagy gyorsabb eredményre vágysz, nyugodtan megteheted, akár reggel és este is arclemosás után.

Ha hiányzik a krémes érzés, bátran kiegészítheted az arcápolásodat arckrémmel is, a kettő nem zárja ki egymást. A döntés a te kezedben van. De ha segíthetünk, vagy további kérdéseid lennének, írj nyugodtan.

 

Ezt olvastad már?

Vigyázz apára natúrkozmetikumokkal

A kis Zsombor, Márta és a HerbArting natúrkozmetikumok gyógyító ereje

Száraz, gyulladt bőr? Itt a megoldás!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog cikk
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére