Ápolás - testnek és léleknek

Ápolás - testnek és léleknek szakértői cikk HerbArting

Hogyan használhatod úgy a HerbArting körömvirágos babatestápolót, hogy ne csak a babád testét, hanem a lelkét is kényeztesd? Arról, hogy miért jó a HerbArting körömvirágos babatestápoló, már írtunk itt http://www.herbarting.hu/szakertoi-cikkek/mivel-apold-a-babad-boret-nyaron és itt http://www.herbarting.hu/apolotermekek/herbarting-koromviragos-testapolo-100-ml .

De a napi felhasználásnak van egy olyan módja is, ami sokkal élvezetesebbé teszi a dolgot mind a babának, mind a mamának. Ez pedig az, ha nem szimplán bekenjük vele a baba bőrét, hanem, ha van egy kis időnk, átmasszírozzuk vele a babát.

A mama hasában töltött intenzív kapcsolat után, minden baba igényli az aktív bőrkontaktust, aminek ez kiváló formája. A babamasszázs kapcsán nem kell a felnőtteknél megszokott izomlazító, erőteljes hatásra gondolni, hanem csak egy lágy, kényeztető dologra. Ez pedig nemcsak a baba immunrendszerét erősíti és vérkeringését fokozza, hanem a kapcsolatotokat is remekül építi, miközben a babát is ellazítja. Hiszen mi is remekül ellazulunk masszázs közben, hát, még, ha ezt az az ember csinálja, akit a legjobban szeretünk :)

A babamasszázst bárki elkezdheti, nem kell hozzá szaktudás. A lényeg az, hogy:

 • fokozatosan kezdjük el a dolgot, először csak egy-egy testrészt masszírozzunk és ezt növeljük napi 2-3 perces időtartamról

 • a babát levetkőztetve helyezzük magunk elé egy puha takaróra, hogy mindig lássuk egymás szemét, így jobban látjuk a reakcióit

 • a masszírozáshoz fontos valami „kenőanyagot” használni, amire kiváló a HerbArting körömvirágos babatestápoló, ami csak természetes anyagokból készül, káros anyagokat nem tartalmaz. Ráadásul nem tömi el a bőr pórusait és könnyen beszívódik a bőrbe, így masszírozás után sem lesz csupa olaj a kicsi ruhája (…és minden más a szobában :)

Ha sokat szenvedtek a hasfájós tünetektől, itt egy remek technika, hogy enyhítsd ezeket – az I Love You masszázs. Ennél a módszernél az „I”, az „L” és az „U” betűt kell 3 egyszerű mozdulattal a baba hasára rajzolni a következőképpen:

 1. Rajzolj a jobb kezeddel a baba hasának bal oldalára többször egy “I“ betűt fentről lefelé

 2. Majd rajzolj egy fordított „L” betűt a következőképpen: rajzolj egy vízszintes vonalat a bordái alatt balról jobbra, majd folytasd az “I” betűvel a bal oldalon

 3. Rajzolj egy fordított “U” betűt a baba pocakjára, balról jobbra lentről felfelé

  A mozdulatokat bármennyiszer megismételheted, ameddig a baba egy helyben marad :)

  Ez a technika azért használ, mert a bélgázok mozgását követi – ezek először a vastagbélen (a baba testének jobb oldalán) haladnak, majd elindulnak lefelé a bal oldalon, ahol végül a végbélen át távoznak.

  Ha van rá időtök, feltétlenül próbáljátok ki a babamasszázst és meglátjátok, hogy mindkettőtöket felüdít a dolog :)

Ezt olvastad már?

10 tipp, hogy könnyű legyen a nyári babaápolás

Finom babaillat – de milyen áron?

Segítség, kiütéses a babám!

Tartalomhoz tartozó címkék: babaápolás cikk
Az oldal tetejére