Allergiás hajlam öröklődésének jele lehet a csecsemő ekcéma

A szülők egyik rémálma valósul meg, ha az alig 1-2 hete csecsemő ekcéma jeleit mutatja. Sajnos ez a bőrbetegség igen gyakori az apróságok között. Megfelelő testápolással azonban a tünetek kezelhetőek és kordában tarthatóak.

Allergiás hajlam öröklődésének jele lehet a csecsemő ekcéma szakértői cikk HerbArting

A csecsemő ekcéma első jelei általában a gyermek arcán és fejbőrén jelentkeznek. Az allergiára való hajlam öröklődő, ha mindkét szülő allergiás, 60-80% esély van arra, hogy a gyermek is az lesz. Ha csak az egyikük, az is körülbelül 30% esélyt jelent a túlérzékenységre. A viszkető, vörös foltok és kiütések, amelyek a kifakadásuk után beszáradnak, igencsak megkínozzák a kicsiket, hiszen önkéntelenül is vakaróznának, ami további problémákat okozhat. Ahhoz, hogy a tünetek ritkábban jelenjenek meg, sok dologra oda kell figyelniük a szülőknek.

Miként kezelhető a csecsemő ekcéma?

Az első és legfontosabb, hogy a bőr nedvességének és lipidtartalmának pótlását egy napra se hagyjuk abba. Az érzékeny, irritált bababőrre azonban az átlagosnál is jobban kell vigyázni. Csecsemő ekcéma esetében - legyen szó babafürdetőről, habfürdetőről, popsikrémről, baba arckrémről vagy testápolóról - a hypoallergén, tartósítószerektől, illetve illat- és színező anyagoktól mentes babaápoló szereket használj! A mélyen hidratáló és ápoló shea vaj, valamint a bőrnyugtató hatású ligetszépe és a körömvirág olaj, meg a kókusztenzid mind olyan természetes alapanyagok, amelyek a segítségedre lesznek az érzékeny bőrű kisbabád ápolásában. A megfelelő bőrápolás mellett érdemes orvosi kivizsgálást is kérni, hogy kiderüljön, mi okozza a csecsemő ekcéma tüneteinek megjelenését.

Tartalomhoz tartozó címkék: baba ekcéma csecsemő ekcéma
Az oldal tetejére