A nem jó szappan többet árt, mint használ

A te gyermeked kezét is kiszárítja a szappan a bölcsődében, óvodában, iskolában? Kiújul az ekcéma a kezein? Mutatom a lányom kezét és a megoldást.

A nem jó szappan többet árt, mint használ szakértői cikk HerbArting

A nem jó szappan többet árt, mint használ

A kézmosás fontos, a szappanos kézmosás pedig alap. Ezzel érjük el, hogy „lekerüljenek” rólunk a bacik, hogy megelőzzük a fertőzéseket, és megvédjük magukat minden más kórokozótól. Az azonban egyáltalán nem mindegy, milyen szappant használunk kézmosáshoz.

Kató ekcémás gyerek kéz HerbArting kezelés előtt

A fotón a lányom, Kató kezét látjátok óvodai kézmosás után. Sajnos a benti szappan előhozta az ekcémáját (https://hu.wikipedia.org/wiki/Ekc%C3%A9ma), amely – tudom – másoknál is nagy gondot jelent.

Több anyuka jelezte, hogy az ő gyermeke kezét is kikészítik a benti szappanok (mindegy, hogy folyékonyak vagy sem), és nem tudnak mit csinálni. Sajnos tudható, hogy a forgalomban elérhető tisztítószerek 90% mesterséges anyagokat tartalmaz, amelyek

  • irritálják,
  • kiszárítják a bőrt,
  • tele vannak allergizáló összetevőkkel, és olyanokkal, amelyek
  • más betegségeket is okoznak.

Sajnos ezekkel a szappanokkal azt érjük el, hogy többet fognak ártani, mint használni. A kipirosodott, kiszáradt, beteg bőr ugyanis még fogékonyabb a fertőzésekre, és hiába mosunk gyakran kezet, az olyan, mint „halottnak a csók”.

Mit tehetsz a szappan szárító hatása ellen?

Elmondom, én mit csinálok.

Nem véletlenül választottam a HerbArtingnál a 100% természetesség 0% mesterséges alapanyagot küldetésemül. A HerbArting minden kozmetikai terméke – kezdve a védőkrémen át a kávés arclemosón keresztül egészen a testápolóig vagy a kutyaápolási szerekig ­ – maximális ápolást és védelmet biztosít, és még a megbetegedett bőrt is regenerálja.

Kató kezét is azonnal elkezdtem ápolni:

  • Másnap (hiszen bent újra kezet mostak) éjjelre ismét popsikenőcsöt, nappalra pedig HerbArting védőkrémet használtunk. Ez megvédte a kezeit a benti szappan káros hatásaitól.

Kató ekcémás gyerek kéz HerbArting kezelés után

Legyen cél a natúrkozmetikumok használata!

Mivel előírás szerint dedikált szappant nem vihetünk be a közintézménybe, semmi mást nem tehetek, mint igyekszem megelőzni az ekcéma újbóli és újbóli megjelenését, ezért minden nap védőkrémmel indítunk.

Szerencsére ez remekül bevált, Kató keze szépen gyógyul, ugyanakkor mégis van bennem egy kis szomorúság.

  • Szomorú vagyok, hogy még mindig nem evidens mindennapjainkban a természetesség,a saját magunk védelme.
  • Szomorú vagyok, hogy még mindig az olcsóság és nem az egészség vagy a megelőzés a fontos.

Pedig magatok is láthatjátok, milyen sokat számít, hogy mivel tisztálkodunk, milyen anyagokat viszünk fel a bőrünkre.

Ha nálatok is hasonló a helyzet, nézzetek körül a webshopban, és váltsatok 100%-ig természetes kozmetikai szerekre.

Tartalomhoz tartozó címkék: babaápolás cikk
Az oldal tetejére