A koszmó kezelése

A koszmó kezelése sok fiatal szülőnek kész rémálom, pedig a kialakulása természetes folyamat a kisbabáknál. Azonban, ha nem ápolod a területet megfelelően, akkor egészségügyi problémát is okozhat a későbbiekben.


A koszmó kezelése szakértői cikk HerbArting

A koszmó egyfajta csecsemőkori seborrhea, aminek megjelenése teljesen normális élettani jelenség a néhány hónapos kisbabáknál. Ilyenkor a fejbőrön – a kutacs környékén – található faggyúmirigyek gyakran túlműködnek és ennek eredményeképp sárgásbarna színű, zsíros lerakódás az eredménye, amibe az elhalt hámsejtek is beletapadnak. Korábban az olajos módszert javasolták a szülőknek, ami abból állt, hogy tiszta növényi olajjal kellett bekenni a koszmós felületet, félórán át rajta hagyni, majd finoman ledörzsölni a fürdetés során. Ez az eljárás nemcsak hosszadalmas, de a babának és a szülőknek egyaránt sok kényelmetlenséget okozott. Ha ezt nem vagy rosszul távolítod el, baktériumok telepedhetnek meg, felülfertőződhet, bőrgyulladást okozhat és kisebesedhet!

Koszmó kezelése egyszerűen, hatékonyan

A koszmó kezelése mára sokkal egyszerűbbé vált a natúrkozmetikumok segítségével, mivel nincs szükség az olajos pakolásra. A kamilla, shea vaj és hámlasztó hatású fűzfakivonat ugyanis segít a faggyúmirigyek működésének normalizálásában, ezáltal pedig csökkenti a koszmó mennyiségét, majd meg is szünteti a jelenséget. E természetes eredetű hatóanyagok segítségével az egyszerű hajmosás is eltávolítja a koszmót a baba fejbőréről anélkül, hogy dörzsölgetned kéne, ezzel kitéve a további irritációnak.

Tartalomhoz tartozó címkék: koszmó kezelés koszmó kezelése
Az oldal tetejére