A csecsemő ekcéma nem ritka, de orvosolható probléma

A csecsemő ekcéma száraz, kipirosodott, súlyosabb esetben felhólyagosodott bőrrel jár együtt. A gyulladásos folyamat rengeteg kellemetlenséget és fájdalmat generál. Az érintett babák és szüleik éjjelüket-nappalukat feláldozhatják a küzdés oltárán. Ám ebbe az áldatlan helyzetbe beletörődni semmiképpen nem érdemes. Mert létezik természetes és hatékony megoldás.

A csecsemő ekcéma nem ritka, de orvosolható probléma szakértői cikk HerbArting

A csecsemő ekcéma nem gyógyítható, de a tünetei mérsékelhetőek

Az orvostudomány jelenlegi álláspontja szerint, az újszülött ekcéma nem gyógyítható. Viszont ez nem azt jelenti, hogy akkor eddig és netovább, és bele kell őrülni a fájdalmasan kínzó helyzetbe. Korántsem. Megfelelő, azaz bőrkímélő, bőrbarát ápolással rengeteget tehetsz a babád jó közérzetéért és a tünetek enyhítéséért. A mérsékeltebb lefolyású gyulladásos folyamatok akár meg is szüntethetőek. Tehát mindenképpen érdemes élned a lehetőséggel. Azaz a természetes kozmetikumok nyújtotta törődéssel. A mesterséges anyagok egyáltalán nem elengedhetetlen részei a különböző testápoló és hajmosó készítményeknek. Sőt, a legjobb teljes egészében száműzni ezeket. Az aromák és az illatanyagok sem képeznek kivételt. A természet minden ajándéka adott ahhoz, hogy baba- és mamabarát kozmetikumok születhessenek. A bőr hidratálása, a tápanyagok mennyiségi és minőségi biztosítása, illetve azok optimális közegben történő bejuttatása egyaránt kulcsfontosságúak.

Mikor érdemes elkezdeni a csecsemő ekcéma elleni „természetes” hadjáratot?

A legjobb, ha már élből olyan termékeket használsz, amelyek kímélőek és természetesek. Így egyes tünetek meg is előzhetőek, legkésőbb az első jelek megjelenésének idején.

Az oldal tetejére