A babakrém nemcsak babáknak jó választás

A babakrém a kíméletes, mégis eredményes testápolás egyik legjobb alternatívája. A nevével ellentétben pedig, nemcsak a család aprajának tökéletes döntés.

A babakrém nemcsak babáknak jó választás

A babakrém, mint az immunrendszer megerősítője?

Közvetve abszolút helytálló ez a következtetés. A bőr ugyanis az immunrendszer külső védelmi vonala. A baktériumok, vírusok ezen a bástyasoron akadnak fenn először. Ha és amennyiben a bőr állapota ezt lehetővé teszi. Amikor a kisbabák megérkeznek erre a világra, még nagyon gyenge immunitással rendelkeznek. A bőrük többnyire extra érzékeny, ami pár éves korukra, ha nem is szűnik meg, de alakul. Ilyenformán pedig az immunrendszerük is erősödik, fejlődik. Viszont a folyamatosan irritált, száraz stb. bőr nem képes ellátni a védelmi feladatát. Így aztán a mindenféle, nem kívánatos kórokozók jóformán akadálytalanul bejuthatnak a szervezetbe. Na, többek között ezért is annyira lényeges a folyamatos és optimális testápolás. Ami egyet jelent a káros anyagoktól mentes kozmetikumok, többek között a babakrém használatával. Mik tartoznak a kártékony összetevők közé? Nem meglepő módon a színezékek, a tartósító-, illetve vegyszerek, és amin többen elcsodálkoznak, az illatanyagok is. Az utóbbiak irritációhoz vezethetnek, így jobb ezeket elkerülni. A mesterséges adalékok egyáltalán nem szükségesek a megfelelő textúrájú és tulajdonságprofilú krémek előállításához. Sőt, nélkülük válnak igazán eredményessé, egészségessé a naponta használható készítmények.

A babakrém ápol, táplál, hidratál?

Igen, mindent egyben. A kíméletes gondoskodásnak hála, a kicsik bőre üdévé válhat, így aztán az immunrendszerük is eredményesen veheti fel a kesztyűt.

Tartalomhoz tartozó címkék: baba ekcéma babakrém
Az oldal tetejére