5 tipp az őszi babaápoláshoz

Hogyan védjük meg a baba bőrét ősszel? Milyen babakozmetikumok legyenek otthon? Mire figyeljünk, ha sétálni megyünk a kisbabánkkal? Ehhez adunk 5 tippet.

5 tipp az őszi babaápoláshoz szakértői cikk HerbArting

5 tipp az őszi babaápoláshoz

Az őszi változékony idő mindenkit megvisel: ha süt a nap, jobb kedvünk van, ha hűvösebbre, esősebbre fordul éppen az idő, még képesek vagyunk letargiába is esni. Ez persze nem érdekli sem a munkahelyünket, sem az előttünk tornyosuló otthoni feladatokat, nekünk mindig toppon kell lennünk, igaz?

Sőt, a gyermekeinket sem igazán hatja meg, mert ők – szerencsére – az esőben is sokszor a játékot látják: lehet pocsolyázni, esőtáncot járni, sarazni, gesztenyét és színes faleveleket gyűjteni, és még ki tudja, mi mindent csinálni.

Tehát ha akarjuk, ha nem, bizony ilyenkor is minden nap útra kelünk, és természetesen jól fel is öltözünk, hogy védjük a testünket. De mi a helyzet a bőrünkkel? Tudtad, hogy ilyenkor a bőr is olyan hatásoknak van kitéve, amelyek ellen muszáj védekezni?

Bőrápolás ősszel

Az egyértelmű, hogy nyáron naptejet, különböző fényvédő krémeket használunk. De mit teszünk ősszel? Hogyan ápoljuk a magunk és a kisbabánk bőrét a szeles, hideg napokon? Mi mindenre kell vajon odafigyelnünk, ha a legkisebbekkel indulunk el sétálni?

Mielőtt elmondanám a legfontosabb tudnivalókat, tisztázzuk, hogy a kicsiknek mindenképp szükségük van napi levegőztetésre, természetes D-vitaminpótlásra. A mindennapos sétákat tehát semmiképp se hagyjuk ki, de tartsunk be pár szabályt.

Az őszi babaápolás 5 pontja

  1. A pelus legyen száraz, mielőtt kimegyünk. Máskülönben nem szellőzik jól, és a kicsi könnyebben megfázhat, ráadásul a bőrén is kiütések jelenhetnek meg.
  2. A kisbabák bőre hamarabb kiszárad, mint a felnőtteké, ezért a szabadon lévő bőrfelületeket alaposan krémezzük be. Ha szükséges, a kezecskékre húzzunk kesztyűt is.
  3. Viszont ne öltöztessük túl sok rétegbe sem a babákat, hogy a természetes szellőzést biztosíthassuk. Ellenkező esetben bepálik a kisbaba bőre, kipirosodik, és kiütéses lesz, vagyis megjelenhet a pelenkadermatitisz (https://www.bethesda.hu/kisokos/ujszulott-es-csecsemokori-borelvaltozasok).
  4. Ne felejtkezzünk el a szájukról sem. Az őszi időben könnyen kicserepesedhet, tehát használjunk erre a területre is egészségre ártalmatlan védőkrémet.
  5. Ha hazaérkeztünk, ne fűtsük túl a szobát, hogy a fűtési szezonban jellemzően amúgy is szárazabb levegő ne irritálja a kisbabánkat.

Sok mindenre kell figyelni, igaz? Pedig arról még nem is beszéltünk, mi van, a kisbabád bőre eleve ekcémás vagy atópiás (https://www.herbarting.hu/szakertoi-cikkek/atopia-vagy-ekcema).

Őszi babaápolás természetesen

Ebben az esetben még inkább fontos, hogy a legmegfelelőbb krémek, fürdetők legyenek otthon vagy a csomagunkban. Használj 100%-ig természetes összetevőjű babakozmetikumokat, hogy biztosan megvédd a gyermeked és a saját bőrödet is. Az allergénmentes termékekkel ugyanis nem teszed ki még több veszélynek magatokat, mint amelyek már amúgy is jelen vannak a mindennapjainkban.

Hogy akkor egy egész ládányi kozmetikumra lenne szükségetek? Nem, dehogy! Elég egy-egy praktikus csomag, összeállítás, amellyel bárhol és bármikor útra kelhettek.

HerbArting Didergő babaápolási termékcsomag

A HerbArting őszi babaápolási csomagjai

A HerbArting kozmetikumcsomagjait eleve úgy állítottuk össze, hogy minden problémára kéznél legyen a megoldás (linkelj a termékekre):

Másra nincs is szükséged az őszi babaápoláshoz. Kicsi vagy családi kiszerelésben is megkaphatod ezeket a termékeket, ahogyan csak szeretnéd. Egy klassz Babyberry pelenkázó-neszesszerben

  • könnyen elférnek,
  • kis helyet foglalnak,
  • és nem jelentenek plusz súlyt akkor sem, ha a babádat hordozod és nem babakocsival sétáltok.

HerbArting babakozmetikumok meglepetéssel

Megkönnyítjük a rendelésedet is. Nézz körül praktikus csomagjaink között, hogy ne kelljen egyesével rendelgetned.

A HerbArting Didergő csomagunk most ősztől újra elérhető.

A Vigyél magaddal csomagunkban megtalálod a fent említett neszesszert is, hogy még erre se legyen gondod. Sőt, egy kis meglepetés is van benne, mert te is megérdemled a gondoskodást, ugye?

Tartalomhoz tartozó címkék: babaápolás cikk
Az oldal tetejére